• I SUPPORT

    banner1
  • Recent Comments

    jeanetteashley9004 on 2016
    meorsoleh on 2016
    Certain Somebody on 2016
    meorsoleh on Reasons
    han! on Reasons
  • Archives

  • Carta PERUBATANonline
  • Site meter

    SiteMeter
  • Disclaimer

    Some rights reserved.

    The writer has a mortal fear of lawyers - the blog isn't here to infringe upon any copyrights or break any laws, it's here to be a papyrus for the writer's humble life memories. Give any comment if you have any questions or concerns. Something will be done:).

  • Blog Stats

    • 33,875 hits
  • Others

  • Meta

  • VIPs who came here

Fate

Dah lama tak update. Well, dulu ade pernah draft blog spot kat iphone notes, tapi malangnye iphone dah jatuh dan mengalami kerosakan. Sedih.

14294819_1770936323185258_634804121_n

Trauma

Arakian, beberapa bulan lepas aku dah apply untuk pertukaran. Nak masuk ke Klinik Kesihatan (KK). Ye la, aku dah tak larat nak oncall. Tanggungjawab besar sangat. Honestly, aku benci untuk buat keputusan untuk orang lain. Sebab tak nak risau pasal implikasinya. Sesetengah KK ade oncall jugak tapi aku rase maybe kurang sibut kot? Ye la anything refer hospital je.

Tambahan pula suasana hospital aku yang tak condusif langsung. Haish. Rase terbiar. Kene buli dengan PKD. Apa-apa hal hospital jugak salah.

So tadiĀ  aku call JKN, nampaknya tak diluluskan. Tunggu next meeting bulan November pulak.

Adeh. Sedihnye.

Kawan kawan aku banyak dah dapat kelulusan untuk transfer starting next month. Haish.

Tapi kan, aku pon cuak jugak dengan decision aku ni. Sesuai ke aku kerja KK? Dok JPL pon dah berbulu. Haha.

Ntahla. Sekarang ni, aku rase insecure sangat. Takut something wrong happened during my calls. Aduh.

Last few oncall, aku pernah rase stress gila sebab ade budak tak stable (nafas laju) dalam ward. Tapi hospital besar penuh takde katil. Doktor kat hospital besar tu pesan, “you just continue doing what you are doing now. If child deteriorates, call us back”.

Like seriously????? Tunggu deteriorate???

OMG. Kalo deteriorate, and God forbid pass away, menjawabla aku dalam meeting kematian adui….

Time tu dah la sorang budak yang aku refer ke hospital besar baru meninggal. Tunggu masa je untuk pergi ke mesyuarat kematian tu. Alhamdulillah meeting tu dah selesai.

Aku dah nekad dah if anything bad happened to that child, aku nak run away nak hilangkan diri huhuhu….

Alhamdulillah akhirnya budak tu berjaya transfer pergi ke hospital besar.

Stress sangat. Dah la boss takde nak support langsung. You are on your own.

Alhamdulillah la aku ade Allah sebagai tempat untuk mengadu. Hari hari pergi kerja dengan doa. Huhuhu

Esok aku oncall. Tapi arini standby. Now hospital dah call. haish.

Advertisements
«

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: